Softbank: Ανοδος των μετοχών μετά την εξαγορά της Vodafone K.K.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 08:24

ΑΝΟΔΟ έως και 4,5% σημείωσαν οι μετοχές της Softbank Corp., μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αγοράσει το σκέλος της Vodafone Group Plc στην Ιαπωνία, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, αντί του ποσού του 1,8 τρισ. γιέν (15,5 δισ. δολ.).

Οι μετοχές, σημείωσαν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στα 3.180 γιέν η μία στις 10:39 π.μ. κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Τόκυο. Η Softbank, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρείας παροχής Internet της Ιαπωνίας, θα καταβάλει περίπου 1,4 τρισ. γιέν σε μετρητά και η Vodafone θα χρηματοδοτήσει το λοιπό ποσόν των 400 δισ. γιέν, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών την περασμένη Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Τόκυο.

Η Softbank θα αποκτήσει τους 15 εκατ. συνδρομητές της Vodafone στην Ιαπωνία, σε μία αγορά ύψους 8,5 τρισ. γιέν, στην οποία κυριαρχούν η NTT DoCoMo Inc. και η KDDI Corp.

Οι μετοχές της Vodafone, σημείωσαν απώλειες 1 πένας, φθάνοντας στις 129 πένες η μία την περασμένη Παρασκευή, δίνοντας στην εταιρεία μια χρηματιστηριακή αξία ύψους 77,9 δισ. λιρών Αγγλίας.

Σημειώνεται ότι η NTT DoCoMo Inc.έχει 50,5 εκατ. συνδρομητές και η KDDI Corp. 24,1 εκατ. συνδρομητές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα