Coles Myer: Τον έλεγχο των σ/μ αναλαμβάνει ο CEO

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 08:39

ΤΗ ΘΕΣΗ του επικεφαλής του τμήματος τροφίμων και ποτών στη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, ανέλαβε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Coles Myer Ltd., John Fletcher, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι το μερίδιο αγοράς, που έχασε από την Woolworths Ltd.

Οι νέοι διευθυντές των σούπερ μάρκετ και οι υπεύθυνοι των πωλήσεων ποτών σε αυτά, θα αναφέρονται απ ευθείας στον Fletcher, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Coles Myer, καθώς εμφάνισε 10% αύξηση των κερδών της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Ο Hani Zayadi, το τρίτο πρόσωπο που διοίκησε τα τρία τελευταία χρόνια το τομέα τροφίμων και ποτών της εταιρείας, θα συνταξιοδοτηθεί τον Αύγουστο.

Ο Fletcher, που την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε να πουλήσει την ηλικίας 106 ετών αλυσίδα πολυκαταστημάτων, αναλαμβάνει τον έλεγχο μιας δραστηριότητας, η οποία υστερεί της Woolworthsσε κέρδη, πωλήσεις και κερδοφορία. Τα σούπερ μάρκετ Coles, από τα οποία αντλείται το 1/ 3 των πωλήσεων, αύξησαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα κέρδη τους, λιγότερο από τον ρυθμό αύξησης των κερδών της Woolworths.

Οι μετοχές της Coles Myer, σημείωσαν άνοδο 9 σεντς, φθάνοντας στα 10,45 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 4:15 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Σύδνεϋ. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 2,3%, έναντι ανόδου 14% που έχουν σημειώσει οι μετοχές της Woolworths, την ίδια χρονική περίοδο.

Τα καθαρά της κέρδη, το εξάμηνο που έληξε στις 29 Ιανουαρίου, αυξήθηκαν στα 484,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας (352 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 39 σεντς ανά μετοχή, από 438,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 33 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 4,3%, φθάνοντας στα 19,1 δισ. δολ. Αυστραλίας και με τον χαμηλότερο ρυθμό για τουλάχιστον έξι χρόνια.

Η εταιρεία θα καταβάλει για το πρώτο εξάμηνο μέρισμα 19,5 σεντς του δολ. της Αυστραλίας ανά μετοχή, από 16,25 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα