ΟΤΕ: Προβλήματα με τα ευρυζωνικά

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 09:41

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ πως μέχρι τα τέλη του μήνα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα διαθεσιμότητας γραμμών ADSL (γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο) που έχουν και πάλι ανακύψει, έδωσαν τις προηγούμενες ημέρες στους εκπρόσωπους των παρόχων υπηρεσιών internet τα στελέχη του ΟΤΕ.

Προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες των εταιρειών που αγοράζουν χονδρική από τον Οργανισμό, καθώς είδαν τις ημέρες αναμονής για την ικανοποίηση των αιτήσεων των πελατών τους να διπλασιάζονται (σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεπεραστεί και ο ένας μήνας αναμονής) και πάντως να μην τηρούνται οι σχετικές συμφωνίες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν σωρευτεί είναι περίπου 4.500.

Όπως επισημαίνει στη «Ν» ο κ. Π. Παπαδόπουλος (διευθυντής υπηρεσιών internet της Forthnet) «παρουσιάστηκε ξανά πρόβλημα διαθεσιμότητας γραμμών ADSL μετά τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και η συνολική ζήτηση των ενδιαφερομένων.»

Τα στελέχη του ΟΤΕ αποδίδουν σε γενικές γραμμές το πρόβλημα στην «παραδοσιακή» αδυναμία του Οργανισμού να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, σε κάποιες καθυστερήσεις στις παραδόσεις τηλεπικοινωνιακού υλικού ορισμένων προμηθευτών, αλλά και στο απρόβλεπτο του ενδιαφέροντος.

Σε κάποιες περιοχές υπάρχουν διαθέσιμες γραμμές αλλά δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να τις καταλάβουν και υπάρχουν άλλες περιοχές που η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις διαθέσιμες γραμμές και χρειάζεται να εγκατασταθούν επιπλέον υποδομές.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2005 και στις αρχές του 2006 η ζήτηση για ευρυζωνικό internet είχε σημαντική αύξηση συνέπεια κυρίως των προσφορών που πλέον έχουν κάνει όλες οι εταιρείες στην προσπάθειά τους να κερδίσουν κομμάτι της αγοράς. Σήμερα υπολογίζεται ότι το σύνολο των συνδρομητών ADSL είναι περί τις 205.000.

Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως σε κάποιες περιπτώσεις από τις προσφορές φαίνεται πως οι πάροχοι στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι της νέας αυτής αγοράς επιδοτούν ουσιαστικά την κάθε γραμμή.

Στους σχεδιασμούς του ΟΤΕ, όπως ενημέρωσαν τα στελέχη του τους εκπροσώπους των παρόχων, είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν εγκατασταθεί περί τις 500.000 νέες γραμμές ADSL, νούμερο που αν τελικά το πετύχει ο Οργανισμός, θεωρείται αρκετό να ικανοποιήσει τη φετινή ζήτηση.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα