Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 09:58
UPD:10:13

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά (την Παρασκευή), μετά και τις διεργασίες που πραγματοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο λόγω Marfin FG και όχι μόνο. Η άνοδος του όγκου συναλλαγών αποτελεί θετικό στοιχείο για τη συνέχεια της ανοδικής πορείας όπως επίσης και η διατήρηση του θετικού momentum από τις διεθνείς αγορές. Για σήμερα αναμένουμε θετική πορεία κυρίως σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης».

Praxis Securities: «Η δημιουργία προσδοκιών οι οποίες εστιάζονται στην συνέχιση των επιχειρηματικών κινήσεων ενδέχεται να διατηρήσουν “ζεστό” το αγοραστικό ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η εμφάνιση πωλητών για την αποκόμιση βραχυπρόθεσμών κερδών».

Fortius Finance: «Ο τραπεζικός κλάδος αναδεικνύεται και πάλι σε καταλύτη ανόδου της αγοράς, αφενός λόγω της κινητικότητας στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων στις μικρές τράπεζες και αφετέρου λόγω του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης με το ενδιαφέρον να περιστρέφεται γύρω από την Αγροτική και την Εμπορική.

»Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι για τον καθορισμό της βραχυπρόθεσμης τάσης η τρέχουσα εβδομάδα, λόγω και της λήξης των παραγώγων του Μαρτίου σε μετοχές και δείκτες την προηγούμενη Παρασκευή. Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση και με βάση τη θετική ψυχολογία και τα κέρδη των ξένων δεικτών προκρίνουμε την άνοδο του Γ.Δ. στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από την απορρόφηση των ρευστοποιήσεων ή μη σε υψηλότερα επίπεδα. Από τεχνικής απόψεως, ως περιοχή αντίστασης για το FTSE/ASE-20 ορίζεται αυτή μεταξύ των 2,291-2,301 μονάδων».

Euroxx: «Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και την Παρασκευή ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους με τον FTSE-20 να τροφοδοτεί και να στηρίζει την άνοδο, ενώ ο FTSE-40 και FTSE-80 υποχώρησαν σημαντικά. Ο τζίρος συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Στις διεθνείς αγορές το συνολικό κλίμα ήταν θετικό, αν εξαιρέσουμε τις μικρές απώλειες στη Γερμανία. Για σήμερα αναμένεται ότι οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις και προσδοκίες στον χώρο τον τραπεζών θα δώσουν ρυθμό στη συνεδρίαση του Χ.Α.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα