Πρωταπριλιάτικο ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 20:29
UPD:20:35
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με το... δεξί μπήκε το δεύτερο τρίμηνο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να σημειώνουν τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων 18 μηνών, χάρη στα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα και τις ενδείξεις προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,2%, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να κάνουν άλμα 3,3%, σημειώνοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τις αρχές του 2019.

Η αισιοδοξία για την έκβαση των σινο-αμερικανικών εμπορικών συνομιλιών δημιούργησε κλίμα ευφορία στο γερμανικό χρηματιστήριο, καθώς η γερμανική οικονομία βασίζεται στην εξαγωγική δραστηριότητα. Ο δείκτης DAX της Φραγκφούρτης έκλεισε με κέρδη 1,35%, με τους επενδυτές να αγνούν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα με τον ΡΜΙ στη Γερμανία να υποχωρεί σε χαμηλά 80 μηνών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 2,7% και την UniCredit της Ιταλίας να κάνει άλμα 4,3%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,52%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού είχε κέρδη 1,03%. Με άνοδο 1,10% έκλεισε και ο  FTSE MIB του Μιλάνου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • SXXP



Σχολιασμένα