Στους δέκα μεγαλύτερους ρυπαντές της Ευρώπης η Ryanair

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 20:06
UPD:20:08
REUTERS/Phil Noble

Στους δέκα μεγαλύτερους ρυπαντές της Ευρώπης για το 2018 συγκαταλέγεται η Ryanair Holdings, σε μια ασυνήθιστη πρωτιά για μια εταιρεία που δεν ανήκει στους παραδοσιακούς «υπόπτους» διαχείρισης μονάδων καύσης άνθρακα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ερευνητικού κέντρου Transport & Environment, τα οποία βασίζονται σε ανάλυση των στοιχείων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εκπομπές ρύπων της Ryanair -του μεγαλύτερου αερομεταφορέα χαμηλού κόστους της Ευρώπης- αυξήθηκαν 6,9% πέρυσι.

Τα ευρήματα αντανακλούν την ολοένα και μεγαλύτερη συνεισφορά της αεροπορικής βιομηχανίας στα καυσαέρια που ευθύνονται για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Η ατμοσφαιρική ρύπανση από τις αεροπορικές εταιρείες έχει αυξηθεί περίπου κατά δύο-τρίτα από το 2005 και προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς αυξάνονται τα αεροπορικά δρομολόγια και η επιβατική και εμπορευματική κίνηση. Με βάση τις προβλέψεις, η αεροπορική βιομηχανία αναμένεται να αναδειχθεί μέσα στην επόμενη τριακονταετία ο κλάδος με τις μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων.

Η Ryanair βρίσκεται στην ένατη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ρυπαντών της Ευρώπης, με τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας να καταλαμβάνονται από εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφελείας που παράγουν ενέργεια από την καύση άνθρακα.

 

naftemporiki.gr με στοιχεία από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα