Πάτησαν γκάζι οι ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 14:00
UPD:14:07
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με το δεξί μπήκε ο Απρίλιος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στα ανέλπιστα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα και τις ενδείξεις σημαντικής προόδου στις σινο-αμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις, που υπερκάλυψαν την ανησυχία για την επίμονη ύφεση του ευρωπαϊκού μεταποιητικού κλάδου. Ώθηση στους δείκτες έδωσε όμως και η έντονη κινητικότητα στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπου οι μεγάλοι παίχτες εξετάζουν συμμαχίες. 

Μετά την καλύτερη τριμηνιαία επίδοση εδώ και τέσσερα χρόνια, η πρώτη συνεδρίαση του δεύτερου τριμήνου βρίσκει τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 σε άνοδο 0,9%. Oι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδίδονται σε ράλι, με τον δείκτη του κλάδου να ενισχύεται 3%, στην καλύτερη ημέρα του από τις 4 Ιανουαρίου. 

Η μετοχή της Peugeot καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 3%, ενώ της FiatChrysler ακολουθεί με άνοδο 2%, εν μέσω πληροφοριών, που θέλουν τις δύο εταιρείες να εξετάσουν τη συγκρότηση συμμαχίας για την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Ακόμη πιο δυναμικό το ράλι των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών οδηγεί τον DAX στη Φραγκφούρτη σε κέρδη άνω του 1%. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και οι εταιρείες ημιαγωγών, με τις Dialog Semiconductor, Infineon, Ams, Sitronic, STMicroelectronics να καταγράφουν άνοδο από 3% έως 5%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα