Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2016 το ποσοστό ομολόγων με αρνητική απόδοση

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 13:44
UPD:13:50
REUTERS/JACKY NAEGELEN

Το ποσοστό των ομολόγων της Ευρωζώνης με αρνητικές αποδόσεις αυξήθηκε τον Μάρτιο σχεδόν στο 47% του συνόλου, το υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Tradeweb που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Δευτέρα.

 Οι αποδόσεις των ομολόγων συνολικά των ανεπτυγμένων αγορών υποχώρησαν αισθητά τον Μάρτιο, καθώς τα ζοφερά στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα και τα σήματα, που έστειλαν οι κεντρικές τράπεζες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, άνοιξαν την όρεξη των επενδυτών για κρατικό χρέος. 

Υπό τις συνθήκες αυτές από τα 7,67 τρισ ευρώ κυβερνητικών ομολόγων της Ευρωζώνης στην  πλατφόρμα Tradeweb, περίπου 3,58 δισ. ευρώ ή το 47% του συνόλου φέρουν απόδοση υπό το μηδέν. Τον Φεβρουάριο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 38%.   

Τα στοιχεία της Tradeweb αποκαλύπτουν μάλιστα ότι περίπου το 26% των ομολόγων της ευρωζώνης έχουν απόδοση χαμηλότερη του -0,40%, που είναι το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Νοέμβριο του 2017.  Άλμα στο 20% σημείωσε και το ποσοστό των αρνητικών αποδόσεων στα εταιρικά ομόλογα, το υψηλότερο ποσοστό σε διάστημα ενός έτους.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα