Υποχώρησε η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη

Καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα των ΗΠΑ
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 07:46

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη για τρίτη ημέρα, καθώς εικάζεται ότι έκθεση θα δείξει ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στα υψηλότερα επίπεδα, περίπου επτά ετών.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News, τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα για έκτη εβδομάδα, κατά 0,8%, την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαρτίου, τη μεγαλύτερη άνοδό τους από τον Απρίλιο του 1999.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, διαμορφώθηκε στα 60,03 δολ. το βαρέλι, 0,7% χαμηλότερα ή 39 σεντς, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:00 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Τα συμβόλαια, υποχώρησαν ακόμη και στα 59,96 δολ. το βαρέλι.

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 2,35 δολ., ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 60,42 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα, από τις 17 Αυγούστου και φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαρτίου.

Στις 23 Ιανουαρίου τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, φθάνοντας στα 69,20 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Σεπτεμβρίου, καθώς ανησυχία επικράτησε, ότι το Ιράν, η τέταρτη σε μέγεθος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, ενδέχεται να σταματήσει τις εξαγωγές, εάν τα Ηνωμένα Εθνη επιβάλουν κυρώσεις για να σταματήσει τις έρευνες για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά μέσον όρο 5,7 εκατ. βαρέλια και στις δύο τελευταίες εκθέσεις του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Η αύξηση των αποθεμάτων, κατά 2,1%, στα 6,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαρτίου, ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2004.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ανακοινώσει αύριο στις 10:30 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα