Temasek: 1,2 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών της SingTel

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 08:05

ΠΟΣΟΝ 2 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), από την πώληση μετοχών στην Singapore Telecommunications Ltd., πούλησε η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte, δίνοντας στο κεφάλαιό της τα απαραίτητα μετρητά για την επέκταση στο εξωτερικό.

Η Temasek, πούλησε 770 εκατ. μετοχές, προς 2,66 δολ. Σιγκαπούρης η μία, 5% χαμηλότερα, από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η πώληση μετοχών, μείωσε το μερίδιο της Temasek στην Singapore Telecommunications Ltd., στο 56,3%, από 61% και ώθησε τις μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ασίας, χαμηλότερα, έως και 6,1%.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Ho Ching, επιδιώκει να αυξήσει την αναλογία των επενδύσεων της Temasek στο εξωτερικό και στα 103 δισ. δολ. Σιγκαπούρης, για να αυξήσει τις αποδόσεις, με την αγορά μεριδίων σε φαρμακευτικές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες στην Ασία. Η πολιτική αυτή, ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω πωλήσεις μετοχών της Singapore Telecommunications.

Πριν από σήμερα, οι μετοχές της Singapore Telecommunications, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας, σημείωσαν αύξηση μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, κατά 13%, υπερβαίνοντας την άνοδο του δείκτη του Χρηματιστηρίου Straits Times, που σημείωσε άνοδο 8,9% την ίδια χρονική περίοδο.

Οι μετοχές της Singapore Telecommunications, υποχώρησαν έως 17 σεντς, φθάνοντας στα 2,63 δολ. Σιγκαπούρης η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 2,64 δολ. Σιγκαπούρης η μία, στις 12:14 μ.μ., τοπική ώρα.

Την πώληση μετοχών διαχειρίστηκε η Goldman Sachs Group Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα