Benq: Περιορίστηκαν οι ζημίες το α' τρίμηνο

Μετά τη διάθεση πιο κερδοφόρων κινητών τηλεφώνων
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 08:17

ΣΤΟΝ περιορισμό των ζημιών της το πρώτο τρίμηνο, μετά την πώληση πιο κερδοφόρων κινητών τηλεφώνων, θα προχωρήσει η Benq Corp., η οποία αγόρασε το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Siemens AG, σύμφωνα με τον πρόεδρο και ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, K.Y. Lee. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Οι μετοχές της Benq υποχώρησαν 17% μέσα σε τέσσερις ημέρες, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων – απ΄ό,τι αναμενόταν – ζημιών το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, στα 6 δισ. δολ. Ταϊβάν, εξ αιτίας του κόστους εξαίρεσης των λιγότερο βελτιωμένων κινητών, σε συνδυασμό με τις δαπάνες του μάρκετινγκ για τα κινητά με το σήμα Benq-Siemens. Από τότε οι ζημίες περιορίστηκαν και τα νέα κινητά έγιναν αποδεκτά, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Lee στην Ταϊπέι.

Ο Lee επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε κινητά τηλέφωνα που μπορούν να κατεβάσουν μουσική και παιχνίδια, πριν ανταγωνιστεί στη μαζική αγορά με την Nokia Oyj και τη Motorola Inc. Κατά μέσον όρο, οι τιμές πώλησης των κινητών τηλεφώνων της Benq, θα αυξηθούν πλέον των 90 ευρώ το 2006, από περίπου 70 ευρώ που ήταν στα τέλη του 2005, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι μετοχές της Benq, της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, σημείωσαν σήμερα άνοδο, για πρώτη φορά από τις 14 Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε τις ζημίες του τετάρτου τριμήνου, μετά το κλείσιμο των αγορών.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,5%, μετά την αναρρίχησή τους κατά 2,5%, φθάνοντας στα 26,35 δολ. Ταϊβάν η μία, στις 11:57 π.μ. στην Ταϊπέι, έναντι υποχώρησης 0,6% του δείκτη του Χρηματιστηρίου Taiex.

H Benq σχεδιάζει να προσφέρει φέτος 30 νέα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων και των 12 που διέθεσε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, ενώ θα προσφέρει μοντέλα με μεγαλύτερες έγχρωμες οθόνες και συσκευές αναπαραγωγής μουσικής. Ο Lee, επανέλαβε τον στόχο που είχε αρχικά ανακοινώσει τον Ιανουάριο, για πωλήσεις 9 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2006, έναντι πωλήσεων 5 δισ. δολ. ΗΠΑ, το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα