ΕΥΔΑΠ: Ρεκόρ αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 12:49

Στα υψηλότερα επίπεδο όλων των εποχών έφθασαν σήμερα τα αποθέματα νερού σε όλους τους ταμιευτήρες (Μαραθώνας, Υλίκη, Μόρνος και Εύηνος), που διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ, για την υδροδότηση της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, σχεδόν όλοι οι ταμιευτήρες έχουν φτάσει σε στάθμη υπερχείλισης κι ενώ ακόμα το υδρολογικό έτος βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εισροές νερού από τις βροχές και το λιώσιμο των χιονιών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Κατόπιν τούτου, θεωρείται πλέον ή βέβαιον ότι το σημερινό ρεκόρ θα καταρριφθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις παρέχουν στην ΕΥΔΑΠ τη δυνατότητα να υλοποιήσει πρόγραμμα διοχέτευσης των πρόσθετων ποσοτήτων νερού σε γειτονικά των ταμιευτήρων ποτάμια και ρέματα με στόχο αφενός τον εμπλουτισμό των υπογείων υδροφορέων.

Ήδη, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ διερευνούν τις τεχνικές λεπτομέρειες και βρίσκονται σε επαφή και συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, για την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με την ευκαιρία του αυριανού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, καλεί τους πολίτες να είναι συνετοί στη χρήση του νερού και να μην το σπαταλούν άσκοπα. Παράλληλα, τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχισθούν οι συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις, ώστε να διασφαλίζεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η επάρκεια των αποθεμάτων νερού για την ομαλή υδροδότηση της Πρωτεύουσας, να διατηρείται άριστη η ποιότητα του πόσιμου νερού και να βελτιώνονται συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς του πολίτες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα