Αγορές: Ανάκαμψη στην Ευρώπη, στο κόκκινο η Αθήνα

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 16:29
UPD:16:37
REUTERS/STAFF

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα χρηματιστήρια ανά την Ευρώπη, εν μέσω προσδοκιών για θετικές εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας και παρά το γεγονός ότι δεν διαφαίνονται ελπίδες άρσης του αδιεξόδου στο μέτωπο του Brexit. Οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Βρετανία μάλιστα καθώς πυροδοτούν βουτιά της στερλίνας, δίνουν ώθηση στις βρετανικές μετοχές. 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται έτσι περίπου 1%, την ώρα που ο γερμανικός DAX παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 0,6% και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται περίπου 0,45%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είναι στο +0,4%. 

Πιο αρνητικό είναι το κλίμα στις αγορές του Νότου. Με το τραπεζικό ράλι να έχει χάσει πια την ορμή του και τις ανησυχίες πως ούτε φέτος θα επιστρέψει σε υγιή ανάπτυξη η Ιταλία να εντείνονται, ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει ελαφρά πτώση. Στο κόκκινο και ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.. 

Με πτώση 0,3%, ο Γ.Δ. διαμορφώνεται στις 711,66 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 34 εκατ. ευρώ. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται η μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί 1,2%. Υπό πίεση και οι τράπεζες, με τον δείκτη τους στο -0,7%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα