Toll: 17% υψηλότερη προσφορά για την Patrick

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 07:39

ΣΤΗΝ αύξηση της επιθετικής προσφοράς της για την Patrick Corp., κατά 17%, προχώρησε η Toll Holdings Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία ναυλώσεων της Αυστραλίας, καθώς επιδιώκει τον έλεγχο της μεταφοράς αγαθών από τις φορτώσεις σε πλοία.

Η Toll, που ξεπέρασε την αντίθεση του αντιτράστ για την προσφορά της στις 11 Μαρτίου, προσέφερε 0,4 της μετοχής της και τουλάχιστον 2,20 δολ. Αυστραλίας σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι μετοχές της Patrick, η οποία είπε ότι οι νέοι όροι είναι λιγότερο πιεστικοί, διαπραγματεύθηκαν πάνω από την τιμή προσφοράς, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι η Toll θα χρειαστεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο την προσφορά της.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Toll, Paul Little, θέλει να αγοράσει την Patrick προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για υπηρεσίες logistics, οι οποίες προβλέπεται να αξίζουν περίπου 66 δισ. δολ. Αυστραλίας ετησίως στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Patrick, Chris Corrigan, έχει διαπραγματευθεί με εταιρείες φορτηγών προκειμένου να αυξήσει τα σχέδια επέκτασης και να ανταγωνιστεί με την Toll στην αυξανόμενη αγορά των ναυλώσεων.

Η προσφορά, αξιολογεί τις μετοχές της Patrick, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας εμπορευμάτων λιμένων της Αυστραλίας, στα 7,71 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, 4% λιγότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Οι μετοχές της Toll σημείωσαν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα 13,80 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:47 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Patrick, που ελέγχει επίσης την αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους Virgin Blue, σημείωσαν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα 8,05 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα