Citic: 13% υψηλότερα κέρδη από ατσάλι και ακίνητα το 2005

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 08:47

ΑΥΞΗΣΗ 13% σημείωσαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της κινεζικής εταιρείας που στηρίζεται από το κράτος Citic Pacific Ltd. και διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο Larry Yung, αποτέλεσμα της αύξησης των δραστηριοτήτων στον τομέα του ατσαλιού και των ακινήτων.

Τα καθαρά κέρδη της αναρριχήθηκαν στα 4 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (515 εκατ. δολ.) ή 1,82 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, από 3,53 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 1,61 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν στα 26,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, από 22,9 δισ. δολάρια.

«Το ενδιαφέρον της Citic Pacific θα παραμείνει στην Κίνα», είπε ο Yung, 64 ετών, σε δήλωσή του μέσω fax.

H εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, Citic, με μερίδια σε αεροπορικές εταιρείες, ακίνητα και χυτήρια ατσαλιού, είπε ότι θα διανείμει τελικό μέρισμα 80 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, αμετάβλητο από τη χρήση του 2004. Η εταιρεία είπε επίσης ότι τα κέρδη της από τα χυτήρια ατσαλιού αυξήθηκαν 84%, ενώ τα κέρδη από το σκέλος των ακινήτων, σημείωσαν αύξηση 151%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Citic, σημείωσαν άνοδο 20 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ, φθάνοντας στα 23,75 δολ., πριν από το μέσον της συνεδρίασης. Το προηγούμενο έτος, σημείωσαν άνοδο 1%, υστερώντας της ανόδου του δείκτη Hang Seng, που κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, σημείωσε άνοδο 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα