Goldman Sachs: Περαιτέρω επέκταση στη Βραζιλία

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 08:57

ΣΧΕΔΙΑ επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Βραζιλία, όπου ήταν η κυρίαρχος σύμβουλος σε θέματα εξαγορών τα τρία τελευταία χρόνια, κάνει η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακή αξία, Goldman Sachs Group Inc.

«Σκοπεύουμε να αυξήσουμε την παρουσία μας στη Βραζιλία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Goldman, Peter Rose, σε τηλεφωνική του συνέντευξη από τη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας: «Η αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς».

Σήμερα, η Valor Economico, δημοσίευσε τα σχέδια της Goldman να ανοίξει νέα τράπεζα στη Βραζιλία. Η εφημερίδα είπε ότι η Βραζιλία αποτελεί το 50% των δραστηριοτήτων της Goldman στην Λατινική Αμερική. Η Valor επικαλέστηκε τον πρόεδρο της Goldman στη Λατινική Αμερική, Corrado Varoli. Από την πλευρά του ο Rose είπε ότι είναι νωρίς να σχολιάσει συγκεκριμένα σχέδια επέκτασης της τράπεζας.

Οι ξένες τράπεζες, όπως η HSBC Holdings Plc, αυξάνουν τις επενδύσεις τους στη Βραζιλία, προκειμένου να αξιοποιήσουν την υψηλότερη ζήτηση δανείων και άλλων υπηρεσιών, καθώς τα επιτόκια μειώνονται και η οικονομία αναπτύσσεται. Η οικονομία της Βραζιλίας, η μεγαλύτερη της Λατινικής Αμερικής, θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 3,5%, καθώς ο δείκτης των δανείων υποχωρεί, σύμφνωα με έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας στις 17 Μαρτίου, μεταξύ 1.000 οικονομικών αναλυτών.

Η Κεντρική Τράπεζα έχει μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, έξι φορές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο 16,5%.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η Goldman εισέπραξε περίπου 50 εκατ. δολ. σε αμοιβές από συγχωνεύσεις στη Βραζιλία. Τον Φεβρουάριο, ο οικονομικός της διευθυντής, David Viniar, είπε ότι η Βραζιλία, μαζί με την Ινδία, της οποίας ο πληθυσμός είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερος, βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων της παγκοσμίου επέκτασης της Goldman.

H Goldman, δημιούργησε το πρώτο της γραφείο στη Βραζιλία, τον Νοέμβριο του 1995 και σήμερα προσφέρει επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα