Metro: Μείωση των κερδών στα 501 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 09:54

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων στις υπεραγορές της Γερμανίας, εμφάνισε πέρυσι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Ευρώπης, Metro AG. Τα κέρδη της θα αυξηθούν το 2006, καθώς η Metro, επεκτείνεται σε αγορές εκτός Γερμανίας.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 501 εκατ. ευρώ (606 εκατ. δολ.) ή 1,63 ευρώ ανά μετοχή, από 760 εκατ. ευρώ ή 2,53 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας από τα κεντρικά της γραφεία, στο Ντύσσελντορφ. Τα κέρδη ανά μετοχή από τις δραστηριότητές της, θα αυξηθούν 5% έως 8% το 2006, σύμφωνα με την Metro.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Hans-Joachim Koerber ανοίγει καταστήματα χονδρικής, Cash & Carry, σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, για να έχει μικρότερη εξάρτηση από τη Γερμανία. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης εμπιστοσύνης επενδυτών υποχώρησε απροσδόκητα στη Γερμανία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι τα υψηλότερα βασικά επιτόκια και οι φόροι ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την εσωτερική ζήτηση.

Οι πωλήσεις φέτος θα αυξηθούν από 4% έως 6% από τα 55,7 δισ. ευρώ το 2005, σύμφωνα με την Μetro. Πέρυσι, τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση στα 808 εκατ. ευρώ, λιγότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 820 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Metro έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 6,8%, μεγαλύτερη της ανόδου 4,9% που σημείωσε ο δείκτης Bloomberg Europe Food Retailers. Ο δείκτης αποτελείται από εννέα μετοχές εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Royal Ahold NV, η οποία ηγείται, με άνοδο 14% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα