Αυξημένη παραμένει η όρεξη για ομόλογα

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 14:36
UPD:14:37
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Οι φόβοι για την πορεία της παγκόσμιας διατηρούν κάτω από το μηδέν τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει και η έντονη αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit. Οι αρνητικές αποδόσεις στην Ευρώπη και η αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης στις ΗΠΑ δεν αποκαλύπτουν μόνο ότι οι επενδυτές αναζητούν καταφύγια, αλλά και στέλνουν σαφή προειδοποίηση για ύφεση. 

Μετά και τα σημερινά στοιχεία, που έδειξαν απροσδόκητη επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία, η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας κυμαίνεται σήμερα στο -0,02% με -0,03%, χωρίς να χάνει ούτε στιγμή το αρνητικό πρόσημο. 

Τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα είναι ανησυχητικά, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η εσωτερική ζήτηση θα είναι ο μόνος ουσιαστικός παράγοντας ανάπυξης στη Γερμανία φέτος, την ώρα που οι παραγγελίες γερμανικών αγαθών από το εξωτερικό δέχονται ισχυρό πλήγμα. 

Σταθερές στο 0,36% και στο 1,10% αντίστοιχα διατηρούνται οι αποδόσεις των γαλλικών και ισπανικών δεκαετών ομολόγων. Πτώση τριών μονάδης βάσης, στο 2,47%, παρουσιάζει και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, ενώ εν πολλοίς αμετάβλητη στο 3,78% είναι εκείνη του ελληνικού δεκαετούς. 

naftemporiki.gr

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα