Για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ συζήτησαν Μπασιάκος-Καραμανλής

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 12:18

Η πορεία εφαρμογής της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Μπασιάκο, που διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μπασιάκος δήλωσε ότι η διαδικασία ενεργοποίησης των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ συνεχίζεται κανονικά και έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί.

Όπως είπε ο υπουργός, εκτυπώνονται τα οριστικά δικαιώματα από τις Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών και μέσα στην άνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, ώστε στα τέλη του χρόνου να καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση στους αγρότες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της γρίπης των πουλερικών στη χώρα μας και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι ο ιός δεν έχει εμφανιστεί σε καμία οργανωμένη εκτροφή ή οικόσιτο πτηνό. Αυτό, όπως επισήμανε, είχε ως αποτέλεσμα η χώρα μας να λάβει εύσημα για τους χειρισμούς της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Ο κ. Μπασιάκος δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από την εξαγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι στο επόμενο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κομισιόν θα παρουσιάσει μέτρα για την οικονομική στήριξη των ευρωπαίων πτηνοτρόφων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα