Pernod: 51% υψηλότερα κέρδη το εξάμηνο μετά την εξαγορά της Allied

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 09:10

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 51%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, Pernod Ricard SA, αποτέλεσμα της εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της Allied Domecq Plc, στην οποία προχώρησε πέρυσι, αντί του ποσού των 13 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη το εξάμηνο έως και τον Δεκέμβριο, αυξήθηκαν στα 488,2 εκατ. ευρώ (589 εκατ. δολ.) από 323,4 εκατ. ευρώ το 2004, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στα 401 εκατ. ευρώ, πριν από τα έκτακτα έσοδα και με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,6 ευρώ, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 149,3 ευρώ η μία, χθες στο Παρίσι. Υποχώρησαν τα μέγιστα πλέον των τριών ετών στις 9 Φεβρουαρίου, μετά την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της Pernod, το 2004 σημείωσαν άνοδο 31%, δύο φορές μεγαλύτερη από την άνοδο των μετοχών της Diageo Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα