Βουλγαρία - «Πράσινο φως» στην ιδιωτικοποίηση της Bulgaria Air

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 15:44

Το «πράσινο φως» στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 99,99% του εθνικού αερομεταφορέα της Βουλγαρίας, «Bulgaria Air», άναψε το κοινοβούλιο της χώρας. Το σχέδιο προβλέπει τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού που θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

Η αξιολόγηση και τελική κατάταξη των υποψηφίων αγοραστών θα γίνει με βάση τρία κριτήρια: το ύψος της οικονομικής προσφοράς, τον όγκο των επενδύσεων που προτίθενται να κάνουν για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της εταιρίας και το πρόγραμμά για τους εργαζομένους στον αερομεταφορέα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν στρατηγικοί επενδυτές με ετήσια έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, υπό την προϋπόθεση ότι μέσω των εταιρειών τους έχουν διακινηθεί στο ίδιο διάστημα τουλάχιστον 750.000 επιβάτες. Υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να είναι και τυχόν ενδιαφερόμενα χρηματοοικονομικά σχήματα, εάν το ενεργητικό που διαχειρίζονται ανέρχεται σε τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα είναι επίσης ανοιχτός σε κοινοπραξίες στρατηγικών επενδυτών και χρηματοοικονομικών σχημάτων, μόνο εάν μια από τις συμμετέχουσες εταιρείες που θα κατέχει το 51% της συνεργασίας, είναι βουλγάρικη ή ευρωπαϊκή.

Η ιδιωτικοποίηση της Bulgaria Air έχει ήδη προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς κυρίως εγχώριων εταιρειών. Οι βουλγαρικές εταιρίες Hemus Air, Air Sofia και Air Via έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση «συμμαχίας» με σκοπό την εξαγορά της Bulgaria Air.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα