ΠΟΜΙΔΑ: Νομοθετική ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους που έχουν αλλάξει χρήση

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 15:57

Νομοθετική ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους που έχουν αλλάξει χρήση, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, επιτακτικό αίτημα όλων των ιδιοκτητών ημιυπαίθριων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, είναι η άμεση νομοθετική ρύθμιση εξαίρεσης από την κατεδάφιση, έναντι μιας εφάπαξ εισφοράς.

Τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ επέμειναν στην ανάγκη άμεσης ρύθμισης του θέματος, αφού, όπως τόνισαν, εκτός των εκβιασμών από γείτονες ή τρίτους με καταγγελίες προς τις Πολεοδομίες, ήδη το ΙΚΑ και οι κατά τόπους Δ.Ο.Υ καλούν τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, σε καταβολή υπέρογκων προστίμων.

Ειδικότερα υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να παραμείνει το ποσοστό ημιυπαίθριου επί του συντελεστή δόμησης και του σχήματος αυτού, όπως προβλέπεται από τον ΓΟΚ, καθώς αυτό αποτελεί αίτημα και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά ακόμα να μην υπάρξει επιβάρυνση των κλειστών θέσεων στάθμευσης της πυλωτής που προβλέπονται από το ΓΟΚ με συντελεστή δόμησης από το οικόπεδο, διότι τότε θα υπάρξει αξία κλειστών θέσεων στάθμευσης πυλωτής ίση με την αξία των τετραγωνικών μέτρων ενός διαμερίσματος ή μείωση διαμερισμάτων όσα τα τετραγωνικά μέτρα κλειστών θέσεων στάθμευσης.

Τέλος, ζητήθηκε να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα επιβολής και αναλογικού τέλους κτηματογράφησης, πέραν από το ποσό των 35 ευρώ ανά δικαίωμα, και μάλιστα χωρίς ανώτατο όριο.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα