Χ.Α.: Στους πωλητές το πάνω χέρι

Υπό ισχυρή πίεση οι τράπεζες
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 14:48
UPD:14:50
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κόντρα στο θετικό κλίμα, που επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών το πάνω χέρι έχουν οι πωλητές και το ταμπλό έχει βυθιστεί στο κόκκινο.

Οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά στο φως για τα επίμονα «αγκάθια» στο κλείσιμο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης και οι ανησυχίες για τους φιλόδοξους στόχους των τραπεζών για μείωση των κόκκινων δανείων ρίχνουν βαριά τη σκιά τους. Μερίδα επενδυτών θέλει άλλωστε να ρευστοποιήσει μέρος των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων. 

Στις 14:44 μμ ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. καταγράφει πτώση 1% στις 718 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2,5%, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία έκθεσή της η Deutsche Bank αναβάθμισε τις τιμές- στόχους για τις τρεις εκ των τεσσάρων τραπεζών που καλύπτει. Oι κλάδοι πρώτων υλών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας ακολουθούν με πτώση 1,4% και 1,1% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα σε θετικό έδαφος, με κέρδη της τάξης του 1,3% κινείται ο κλάδος των χημικών, ενώ ο κλάδος των τροφίμων ποτών προσελκύει επίσης αγοραστικό ενδιαφέρον και ενισχύεται 1,1%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα