Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 09:59
UPD:10:38

Egnatia Finance: «Το τελευταίο κύμα των αποτελεσμάτων για το 2005, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα, είναι σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις αυτής της εβδομάδας. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, θα αναμέναμε οι σταθεροποιητικές τάσεις να διατηρηθούν».

Fortius: «Η απουσία ουσιαστικής προσφοράς σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό, επιτρέπει τη διατήρηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα εν απουσία κάποιου καταλύτη που δύναται να κινήσει το ΓΔ είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Ως εβδομάδα αποτελεσμάτων ιδίως για τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτήν την οποία διανύουμε, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα αποτελέσματα των ΔΕΗ (29/03) και Εμπορικής Τράπεζας (30/03) και στις εξελίξεις γύρω από τη διεκδίκηση της Finansbank στην Τουρκία. Στο εξωτερικό, αναμφίβολα την παράσταση κλέβει η φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει ο Ben Bernanke αύριο για τα επιτόκια (αναμένεται αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4.75%), ο οποίος σε περίπτωση που αφήσει να εννοηθεί ότι ο αυξητικός κύκλος των επιτοκίων ολοκληρώνεται, οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με το πρόσημο του ΓΔ να εξαρτάται από την πορεία των δεικτοβαρών μετοχών κυρίως».

Euroxx: «Με κέρδη έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας με τον γενικό δείκτη τιμών να ενισχύεται ελαφρά, ενώ ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-80 σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη. H αγορά της Αμερικής ενισχύθηκε οριακά, ενώ στην Ευρώπη, οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με θετικό πρόσημο, τέλος στην Ασία επικράτησαν μικτές τάσεις. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η συσσώρευση των τελευταίων συνεδριάσεων με πιθανότητα για μια ήπια διόρθωση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα