Nikko Cordial: Αύξηση των κύριων επενδύσεων στα 3,9 δισ. δολ.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 12:07

ΣΧΕΔΙΑ αύξησης των συμμετοχών της, στα 450 δισ. γιέν (3,9 δισ. δολ.), από 300 δισ. δολ., μέσα σε δύο χρόνια, κάνει η Nikko Cordial Corp., ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος της Ιαπωνίας, από πλευράς κύριων επενδύσεων, σύμφωνα με στέλεχός της.

Η Nikko Cordial σχεδιάζει να επεκτείνει τις τραπεζικές της δραστηριότητες με την αύξηση των επενδύσεών της σε ιαπωνικές βιομηχανίες και σε εταιρείες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Ινδίας, από την 1 η Απριλίου, σύμφωνα με τον Hirofumi Hirano, στέλεχος της Nikko Cordial, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, μετά από την ενημέρωση Τύπου, σήμερα στο Τόκυο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Νikko, Junichi Arimura, 56 ετών, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Kohlberg Kravis Roberts & Co., την Bain Capital LLC, την Cerberus Partners LP και άλλα κεφάλαια επενδύσεων του εξωτερικού, με στόχο την εύρεση περισσότερων συμφωνιών για αγορά μετοχών στην Ιαπωνία και το εξωτερικό.

Η Nikko έχει επενδύσει σε περισσότερες από 10 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Seibu Holdings Inc., μιας ιαπωνικής εταιρείας διαχείρισης σιδηροδρόμων και θέρετρων αναψυχής και την Menzies Hotels Group Ltd. Τον Φεβρουάριο, η Nikko συμφώνησε με την Sony Corp., να αγοράσει μερίδιο 51%, σε μία εταιρεία συμμετοχών, την οποία σχεδιάζει να δημιουργήσει η Sony για τις δραστηριότητές της στη λιανική, συμπεριλαμβανομένου και του καταστήματος εισαγωγής ειδών λιανικής Sony Plaza Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα