Goldman Sachs: Ενδεχόμενο προσφοράς για την εξαγορά της ΑBP

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 12:19

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την απόκτηση της Associated British Ports Holdings Plc, τη μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης λιμένων στη Βρετανία, ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να κάνουν Goldman Sachs Group Inc. και Borealis Infrastructure Management Inc.

Οι μετοχές της Associated British Ports σημείωσαν άνοδο έως 55,5 πένες, ποσοστό 8%, φθάνοντας στις 751,5 πένες η μία και σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ στις 8:40 π.μ. στο Λονδίνο, βρισκόντουσαν 5,6% υψηλότερα. Η εταιρεία, έχει χρηματιστηριακή αξία 2,2 δισ. λίρες Αγγλίας (3,9 δισ. δολ.).

Οι εταιρείες διαχείρισης λιμένων, είναι ελκυστικές για εξαγορά, καθώς η ανάπτυξη στον όγκο του διεθνούς εμπορίου, ωθεί ανοδικά τα κέρδη και την ικανότητα να έχουν σταθερές αποδόσεις, κάτι που προσελκύει τους επενδυτές. Η Associated British Ports, κατέχει 21 λιμάνια στη Βρετανία. Στις 2 Μαρτίου, η DP World, του Ντουμπάϊ, αγόρασε την Peninsular & Oriental Steam Navigation Co., αντί του ποσού των 6,8 δισ. δολαρίων.

Η Associated British Ports στις 22 Φεβρουαρίου προέβλεψε ότι τα κέρδη της από τις δραστηριότητες στα λιμάνια της Βρετανίας θα επιταχυνθούν το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους, μετά την έναρξη λειτουργίας δύο νέων εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Immingham, στις βόρειες ακτές της Αγγλίας.

Τα εμπορεύματα που μετέφερε η εταιρεία από τα 21 λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του Southampton και του Grimsby στην Αγγλία, καθώς και του Newport στην Ουαλία, ήταν 134,8 μετρικούς τόνους πέρυσι, μια αύξηση κατά 4,3% έναντι του 2004.

Τα κέρδη της Associated British Ports, η οποία διέθεσε τις μετοχές της στο ευρύ κοινό το 1983, σημείωσαν διπλάσια άνοδο, στα 99,9 εκατ. λίρες την τελευταία πενταετία, μετά την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα λιμάνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα