«Aν οι διοικήσεις ΔΕΚΟ ζητήσουν αλλαγές, θα τις εφαρμόσουμε»

Ανυποχώρητος ο Αλογοσκούφης στις μεταρρυθμίσεις
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 17:53

ΚΕΝΤΡΙΚΗ επιλογή της κυβέρνησης χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, που έδωσε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. «Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για την χώρα», τόνισε.

«Ο νόμος για τις ΔΕΚΟ εφαρμόζεται κανονικά. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή και από τη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή, ότι το άρθρο 14 είναι ένα άρθρο, το οποίο θα εφαρμοστεί κυρίως για θέματα αμοιβών και εισοδηματικής πολιτικής.

Ολες οι άλλες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται μέσα στο νόμο. Το πώς προσλαμβάνεται το νέο προσωπικό. Οτι προσλαμβάνεται με σχέσεις ιδιωτικού τομέα, μετά από επτάμηνη δοκιμαστική περίοδο.

Ολα αυτά τα ζητήματα είναι μέσα στο νόμο και εφαρμόζονται. Αν υπάρξουν διοικήσεις, οι οποίες μας ζητήσουν κάποιες άλλες αλλαγές στους κανονισμούς προσωπικού, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, αυτές ασφαλώς θα τις αξιολογήσουμε και -αν δε συμφωνούν οι εργαζόμενοι και επιμένει η διοίκηση- ασφαλώς θα τις εφαρμόσουμε... Το 2006 είναι η χρονιά εφαρμογής και απόδοσης των μεταρρυθμίσεων.

Σε αυτό είμαστε επικεντρωμένοι φέτος, πώς θα εφαρμόσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις αυτές, ώστε να αποδώσουν προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε, επίσης, ότι το όνομα της «Ολυμπιακής» δεν κινδυνεύει να χαθεί, ενώ αναφερόμενος στο ασφαλιστικό των τραπεζών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/27/1170603.htm , δήλωσε ότι κάθε ταμείο τράπεζας που θα εντάσσεται στο Ενιαίο Ταμείο, θα γίνεται με ειδική διάταξη του νόμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα