Swiss Life: 44% η αύξηση των κερδών το 2005

Από το σκέλος της ιδιωτικής τραπεζικής
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 08:49

ΑΥΞΗΣΗ 44% σημείωσαν το 2005 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, αποτέλεσμα των κερδών από το σκέλος της τραπεζικής, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα από τις ασφάλειες ζωής.

Τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, αυξήθηκαν στα 874 εκατ. ελβετικά φράγκα (667 εκατ. δολ.) από 606 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2004, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 758 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της στα πέντε ελβετικά φράγκα ανά μετοχή. Για τη χρήση του 2004 είχε διανείμει μέρισμα τέσσερα φράγκα ανά μετοχή.

«Η Swiss Life πέτυχε καλά αποτελέσματα», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Rolf Doerig, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2008». Σημειώνεται ότι η εταιρεία έθεσε ως επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων τον Patrick Frost, 38 ετών, από το τμήμα ασφαλειών της Credit Suisse Group, Winterthur.

O Doerig, 48 ετών, επιθυμεί να αυξήσει τα καθαρά κέρδη σε 1 δισ. ελβετικά φράγκα έως το 2008, με την επέκτασή του στην Ευρώπη, όπου η ασφαλιστική εταιρεία εισπράττει περίπου το ήμισυ των ασφαλίστρων της, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς της Swiss Life. Επίσης, θέλει να αυξήσει τα κέρδη του τραπεζικού σκέλους της εταιρείας, της Banca del Gottardo.

Τα κέρδη από τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελβετία, μειώθηκαν περίπου στο ήμισυ των συνολικών κερδών από τις ασφάλειες το εξάμηνο του 2005, από 60% που ήταν κατά την ίδια χρονική περίοδο του 2004.

Η Swiss Life εμφάνισε ζημίες ρεκόρ το 2002, όταν ο Doerig αντικατέστησε τον πρώην CEO, Roland Chlapowski. Υπό τον Doerig η ασφαλιστική εταιρεία μείωσε περισσότερες από 2.100 θέσεις εργασίας και πούλησε δραστηριότητες στη Βρετανία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Η Gottardo, η τράπεζα την οποία η Swiss Life αποφάσισε να κρατήσει μετά την αποτυχία της πώλησής της, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο κέρδη ύψους 82,8 εκατ. ελβετικών φράγκων για τη χρήση του 2005, 17% υψηλότερα έναντι του προηγούμενου έτους.

Τα κέρδη της Swiss Life το 2004 μειώθηκαν από τα 624 εκατ. ελβετικά φράγκα που είχε ανακοινώσει, πριν η εταιρεία υιοθετήσει τους νέους κανονισμούς με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα