Μεξικό: Δωρεά 2,5 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές από τον Slim

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 09:18

Ο Carlos Slim, ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικό, θα κάνει δωρεά 2,5 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές της εταιρείας του, Impulsora del Desarrollo y el Empleo en America Latina SA, σε ένα από τα ιδρύματά του, προκειμένου να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της υγείας υπέρ των φτωχών.

Ο Carlos Slim, o πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικό, με περιουσία που υπολογίζεται στα 30 δισ. δολ., σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Slim, είπε ότι μεταφέρει μερίδιό του 15% στην Ideal, την εταιρεία που δημιούργησε πέρυσι για να επενδύσει σε δρόμους, λιμάνια και άλλα έργα υποδομής, καθώς και μετοχές που κατέχουν τα έξι παιδιά του, στην Asociacion Carso AC. Η δωρεά, που περιλαμβάνει άγνωστο ποσόν μετρητών αυξάνει τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος, στα 2,8 δισ. δολ., από 300 εκατ. δολάρια.

«Το ίδρυμα, θα έχει όλα τα κεφάλαια που απαιτούνται για να πετύχει τους στόχους του», είπε ο Slim, 66 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στο Μέξικο Σίτι, συμπληρώνοντας: «Και ποιος θα δώσει στις πηγές; Όχι η κυβέρνηση».

Η Slim είπε ότι η αύξηση της δωρεάς, αποτελεί μέρος του σχεδίου του να βγάλει το Μεξικό, τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Λατινικής Αμερικής από τη στασιμότητα έξι ετών. Ο Μεξικάνος δισεκατομμυριούχος, που έχει στην κυριότητά του τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Λατινικής Αμερικής, παραιτήθηκε από όλα τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών του, για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην προώθηση μιας ατζέντας πολιτικών κινήσεων, τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανάπτυξης. Οι εκλογές στο Μεξικό, είναι τον Ιούλιο.

Το περιοδικό Forbes, κατατάσσει τον Slim στην τρίτη θέση των δισεκατομμυριούχων και η περιουσία του υπολογίζεται στα 30 δισ. δολάρια. Τα κύρια περιουσιακά του στοιχεία, αφορούν μερίδια ελέγχου στις εταιρείες, America Movil SA και Telefonos de Mexico SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα