ΟΤΟΕ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 09:41

ΜΕ 24ΩΡΗ πανελλαδική απεργία των Τραπεζοϋπαλλήλων σήμερα, η ΟΤΟΕ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την ένταξη Ταμείων στο ΕΤΕΑΜ και ΕΤΑΤ.

Οι συνδικαλιστές, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για «πραξικοπηματική ρύθμιση σε εφαρμογή ενός αντισυνταγματικού Νόμου», όπως χαρακτηρίζουν τον Ν.3371/05, με την οποία δίνεται η δυνατότητα με μια απλή αίτηση των διοικήσεων, πέρα της Εμπορικής και άλλων Τραπεζών (Αγροτικής, Εθνικής) με αναλογιστικές μελέτες δικές τους να εντάξουν τους ασφαλισμένους τους στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και στο ΕΤΑΤ και ταυτόχρονα να μπορούν οι Τράπεζες να εντάξουν και τα Ταμεία Κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ, χωρίς διαπραγματεύσεις και άλλες διαδικασίες.

Η ΟΤΟΕ ταυτίζει το θέμα αυτό με την τακτική που ακολουθείται από τις διοικήσεις των Τραπεζών στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων και κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενες αντεργατικές ενέργειες, με τη στήριξη της κυβέρνησης, που εκδηλώνονται σήμερα στο συγκεκριμένο χώρο και όπως εκτιμάται θα γενικευθούν στην αγορά.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να συντονίσει τις κινητοποιήσεις και να αντιδράσει οργανώνοντας ένα κοινό μέτωπο, που επιχειρείται να συγκροτηθεί. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται η «επίμαχη» τροπολογία για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών. Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε χθες, ότι δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές πάλης και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τσιτουρίδης

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης χθες κατά την προσέλευσή του στο συνέδριο του ΟΓΕΕΚΑ (Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Απασχόλησης) «Δήμητρα», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την τροπολογία για το ασφαλιστικό των Τραπεζών, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε αιφνιδιασμός, αφού από τα μέσα Φεβρουαρίου είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης, μέσω ειδικής τροπολογίας να προχωρήσει στην εφαρμογή της νομοθεσίας για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση αυτονοήτως εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δεν θίγεται από την παρούσα τροπολογία. Με την παρούσα τροπολογία ρυθμίζονται υποχρεώσεις Ταμείων προς ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία επικουρικής ασφάλισης, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη τήρηση όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων. Ό,τι άλλο λέγεται ή ακούγεται είναι προφανώς απ' αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν» τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μένει σταθερά προσηλωμένη στην πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Αλογοσκούφης

Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό των τραπεζών και την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει να προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Κάθε Ταμείο τράπεζας που θα εντάσσεται στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, θα γίνεται με ειδική διάταξη του νόμου, επισήμανε ο υπουργός.

ΑΡΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα