Ολλανδία - Μεγάλη μείωση των τουριστικών κρατήσεων για Τουρκία

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 17:45

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι φετινές κρατήσεις στην Ολλανδία για διακοπές στην Τουρκία. Η δραματική μείωση στις κρατήσεις των Ολλανδών τουριστών αποτελεί το θέμα εκτενούς ρεπορτάζ της εφημερίδας «Volksrant», υπό τον τίτλο «Η Τουρκία δεν είναι πια της μόδας ως τουριστικός προορισμός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φετινές κρατήσεις Ολλανδών τουριστών δεν φτάνουν ούτε στο ήμισυ εκείνων της προηγούμενης χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των κρατήσεων προς την Τουρκία μέχρι τις 5 Μαρτίου είναι μειωμένος κατά 47% σε σχέση με πέρυσι. Η μεγάλη αυτή πτώση αποδίδεται, κατά κύριο λόγο, στην εκδήλωση των θανατηφόρων κρουσμάτων της γρίπης των πουλερικών στη γείτονα χώρα, κατά τη χειρότερη, μάλιστα, δυνατή συγκυρία, τις παραμονές δηλαδή της ετήσιας έκθεσης τουρισμού στην Ουτρέχτη και λίγο πριν εκδοθούν τα διαφημιστικά φυλλάδια για τις καλοκαιρινές διακοπές. Λόγω της ανησυχίας για ενδεχόμενη έξαρση της νόσου στην Τουρκία, ο κύριος όγκος των Ολλανδών τουριστών στράφηκε προς άλλες χώρες, και ειδικά προς την Ελλάδα.

Εξίσου επιζήμια για τον τουρισμό της Τουρκίας θεωρείται και η κρίση με τα σκίτσα του Μωάμεθ και οι συνακόλουθες εντάσεις που προκλήθηκαν σε μουσουλμανικές χώρες, ενώ δυσφημιστικά για την Τουρκία λειτούργησαν και οι αλλεπάλληλες, ιδιαίτερα αρνητικές, πληροφορίες για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα τουρκικών αεροπορικών εταιρειών όπως η Onur Air.

Τουριστικά πρακτορεία στην Ολλανδία που ειδικεύονται στα τουριστικά πακέτα για την Τουρκία εκφράζουν τον προβληματισμό τους, εξετάζοντας παράλληλα την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε Κρήτη, Βουλγαρία και Αίγυπτο.

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα, η τουρκική κυβέρνηση έχει σχεδιάσει διαφημιστική αντεπίθεση, η οποία συνοψίζεται στο μήνυμα «Turkey welcomes you» (Η Τουρκία σας καλωσορίζει).

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα