Έκκληση Μάλστρομ προς Τραμπ για άρση των δασμών

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 19:30
UPD:19:31
EPA/JULIEN WARNAND

Κλάδο ελείας προς τον Ντόναλντ Τραμπ τείνει η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλστρομ, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να σταματήσει να επιβάλει δασμούς στην Ε.Ε. εάν η Ουάσιγκτον θέλει να έχει στο πλευρό της έναν σύμμαχο, που θα τη βοηθήσει να πιέσουν την Κίνα να συμμορφωθεί με τους κανόνες που διέπουν την παγκόσμια οικονομία.

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η Ευρωπαία επίτροπος χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συναντήσεις με τον Αμερικανό εκπρόσωπο σε θέματα εμπορίου, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, για το πώς θα αντιμετωπισθούν οι βιομηχανικές πολιτικές της Κίνας και η μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Παρότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν για τα προβλήματα, διαφωνούν ως προς τον τρόπο επίλυσής τους.

«Έχουμε ένα πρόβλημα, η Κίνα εφαρμόζει πολιτική ντάμπιγκ, η Κίνα επιδοτεί τη βιομηχανία της και αυτό δημιουργεί στρεβλώσεις παγκοσμίως. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό. Ποια είναι η λύση; Εμείς θεωρούμε ότι είναι η συνεργασία με την Κίνα», δήλωσε η κ. Μάλστρομ στη συνέντευξη. «Η λύση σε αυτά τα προβλήματα δεν είναι η επιβολή δασμών στην Ε.Ε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό;», διερωτήθηκε. «Εάν θέλεις έναν σύμμαχο και εταίρο, δεν είναι αυτός ο τρόπος», πρόσθεσε.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα