ΒΜW: Πρωταθλήτρια εξαγωγών στις... ΗΠΑ

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 18:56
UPD:19:09
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Στο μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων των ΗΠΑ αναδείχθηκε πέρυσι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW AG, διατηρώντας τα σκήπτρα για πέμπτη διαδοχική χρονιά και με συνολική αξία των εξαγωγών να υπερβαίνουν τα 8,4 δισ. δολάρια το 2018.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εξήγαγε πέρυσι 234.689 εκατ. οχήματα από το εργοστάσιό της στο Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολίνας. «Παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όσον αφορά το εμπόριο και τους δασμούς, το εργοστάσιο στο Σπάρτανμπουργκ συνεχίζει να συνεισφέρει θετικά στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters ο Κνουντ Φλορ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW Manufacturing Co.

Tα στοιχεία για τις εξαγωγές της BMW από τις ΗΠΑ ανακοινώνονται σε μια εποχή που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί με επιβολή δασμών έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν ότι οι δασμοί σε εισαγόμενα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά θα αυξήσουν κατά χιλιάδες δολάρια το κόστος κατασκευής οχημάτων, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην αμερικανική οικονομία, καθώς οι εταιρείες αυτοκινήτων θα αναγκασθούν να καταργήσουν θέσεις εργασίας, ώστε να διατηρήσουν τα κέρδη τους.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα