Softbank: Δάνειο από 11 τράπεζες για την εξαγορά της Vodafone K.K.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 08:17

ΔΑΝΕΙΟ διάρκειας ενός έτους επιδιώκει να λάβει από 11 τράπεζες η Softbank Corp. προκειμένου να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς του σκέλους κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Group Plc, στην Ιαπωνία, ύψους 1,8 τρισ. γιέν (15,3 δισ. δολ.), σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Softbank, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet της Ιαπωνίας, ενδέχεται να δανειστεί έως 1,2 τρισ. γιέν, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την υπογραφή μιας συμφωνίας. Το δάνειο, θα χρηματοδοτηθεί ένα χρόνο αργότερα με ομόλογα και μακροπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η εξαγορά, που ανακοινώθηκε στις 17 Μαρτίου, δίνει στον ιδρυτή της Softbank, τον δισεκατομμυριούχο Masayoshi Son, ένα δίκτυο με μερίδιο 17% των συνδρομητών στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

Η Deutsche Bank AG και η Mizuho Financial Group Inc. προσελήφθησαν για να διαχειριστούν τη μεγαλύτερη εξαγορά της Ασίας. Η Barclays Plc, η Calyon, η Citigroup Inc., η Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., η Mitsui Trust Holdings Inc., η Norinchukin Bank, Royal Bank of Scotland Group Plc, η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. και η WestLB AG ενδέχεται να συμμετάσχουν στο δάνειο, σύμφωνα με τους τραπεζίτες.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομέρειες της χρηματοδότησης», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Softbank στο Τόκυο, Hideo Azuma. Η Seiko Adachi, εκπρόσωπος της Deutsche Bank στην πόλη, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Vodafone, Arun Sarin, συμφώνησε στην πώληση του σκέλους της εταιρείας στην Ιαπωνία, μετά την αποτυχία του να αυξήσει τα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα