Deutsche Bank- Commerzbank: Αναζωπυρώνεται το σενάριο συγχώνευσης

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 17:05
UPD:17:11
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Deutsche Bank και Commerzbank για μία πιθανή συγχώνευση καθώς οι προσπάθειες ανάκαμψης των δύο γερμανικών τραπεζών δεν έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα. Αυτό μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συνομιλιών, ενώ προσθέτει ότι πίεση στις δύο κορυφαίες γερμανικές τράπεζες έχει ασκήσει και η κυβέρνηση της χώρας. 

Οι διαπραγματεύσεις είναι άτυπες και τα εποπτικά συμβούλια των τραπεζών δεν έχουν λάβει εντολή να επιδιώξουν συμφωνία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οποίες και τόνιζαν ότι παρόλο που η Deutsche Bank εξακολουθεί να εξετάζει και άλλες εναλλακτικές, οι αντιστάσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Κρίστιαν Σέβινγκ έχουν εμφανώς καμφθεί. 

Λιγότερο ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Σέβινγκ ανέλαβε τα ηνία και μεταξύ άλλων περιόρισε δραστικά την έκθεση της Deutsche Bank στην επενδυτική τραπεζική και τη Wall Street και εστίασε στην Ευρώπη και στους εταιρικούς πελάτες. Ωστόσο ακόμη ο στόχος της βιώσιμης κερδοφορίας δεν έχει επιτευχθεί.

Να σημειωθεί ότι η ιδέα για συγχώνευση των δύο τραπεζών είχε ακουστεί για πρώτη φορά το 2016.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα