Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 10:13
UPD:11:25

Emporiki Investment Bank: «Αναμένουμε ότι οι διορθωτικές τάσεις που εμφανίσθηκαν εχθές θα εξακολουθήσουν και σήμερα στο ξεκίνημα οδηγώντας το γενικό δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα. Από εκεί και ύστερα το ζητούμενο είναι η αντίδραση της αγοράς και σε αυτό το σημείο η εικόνα των ξένων αγορών, καθώς και των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναμένεται καταλυτική».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά στο σύνολό της παρουσίασε ζημιές με τις περισσότερες μετοχές να εμφανίζονται στο «κόκκινο». Εξαιρέσεις της χτεσινής ημέρας μετοχές όπως της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.

»Για σήμερα και εκτός απρόοπτου γεγονότος, περιμένουμε θετική τεχνική αντίδραση μετά τις ρευστοποιήσεις των τελευταίων δύο ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση οι πιέσεις θα γενικευτούν με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες».

Praxis Securities: «Η προδιαγεγραμμένη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την FED σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην εγχώρια αγορά και την έλλειψη καταλυτών δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την πορεία της αγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Οι εισαγόμενες πιέσεις και η καθυστέρηση του placement της Αγροτικής Τράπεζας από την κυβέρνηση, με τη Morgan Stanley να την προλαβαίνει διαθέτοντας χθες 17,03 εκ. μετοχές ή το 1,8% του μ/κ στα €5,40 ανά μετοχή σε ξένους θεσμικούς για λογαριασμό της T Row International Price (σύμφωνα με δημοσιεύματα), δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στην αγορά, με την πορεία της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας να μη μπορεί να αντισταθμίσει τις χθεσινές απώλειες, λόγω και της φημολογίας ότι η τουρκική Finansbank θα καταλήξει στη Citigroup.

»Οι χθεσινές απώλειες της Wall Street, οι οποίες δεν αποτυπώθηκαν χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες για υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα, με πρώτο σημείο αναφοράς το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, ελέω θετικής έκπληξης από την Εθνική Τράπεζα στη διεκδίκηση της Finansbank».

Euroxx: «Με σημαντικές απώλειες έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να παρουσιάζεται αυξημένος. Από τους επιμέρους δείκτες τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν ο FTSE-40 και FTSE-80. Στις διεθνείς αγορές, μετά και τις ανακοινώσεις της FED για νέα αύξηση στα επιτόκια η Αμερική υποχώρησε σημαντικά, πτώση είχαμε και στην Ευρώπη, ενώ στην Ασία οι κυριότεροι δείκτες ενισχύθηκαν. Για σήμερα εκτιμάται ότι η αρνητική διάθεση στο Χ.Α. δεν έχει εκτονωθεί, συνεπώς αναμένεται ότι θα κινηθούμε εκ νέου σε χαμηλότερα επίπεδα με ηπιότερους ρυθμούς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα