Τραπεζική ώθηση στο Χ.Α., στάση αναμονής στην Ευρώπη

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 14:48
UPD:14:54
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την ώθηση που τους χάρισε η αναβάθμιση από τη Moody's οι τράπεζες οδηγούν σήμερα στο Χ.Α. και πάλι τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 700 μονάδες. Μεικτή είναι η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τις μεταβολές των δεικτών να είναι πάντως περιορισμένες στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των όσων θα επισημάνει αύριο, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Στις 14:40 μμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,73% στις 703,89 μονάδες και η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 19 εκατ. ευρώ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνεδρίασης είναι ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη της τάξης του 3%. Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύονται 4% έκαστη, ενώ άνοδο 2,3% παρουσιάζουν οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank και στο +2,2% ακολουθεί η Attica Bank. 

Πέραν των τραπεζών, ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει και ο κλάδος των χημικών, ενισχυόμενος κατά 1,7%. Στον αντίποδα τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο κλάδος τεχνολογίας, ο οποίος και παρουσιάζει πτώση περίπου 1%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει την ίδια ώρα εν πολλοίς αμετάβλητος στις 375,73 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύονται 0,3% έκαστος. Ο DAX στη Φραγκφούρτη υποχωρεί 0,2%, ενώ οριακή πτώση 0,1% καταγράφει και ο CAC 40 στο Παρίσι. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα