Ομόλογα: Στα Bunds στρέφονται οι επενδυτές, μικρή άνοδος για τις αποδόσεις των ελληνικών

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 13:53
UPD:13:57
REUTERS/JOHN SIBLEY

Στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων στρέφονται και πάλι οι επενδυτές, καθώς πληθαίνουν τα καμπανάκια για τις προοπτικές της Ευρωζώνης, με πιο πρόσφατο αυτό του ΟΟΣΑ, αλλά και εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Υπό τις συνθήκες αυτές οι αποδόσεις των Bunds επιστρέφουν σε χαμηλά εβδομάδας, ενώ εκείνες των ομολόγων της περιφέρειας είναι εν πολλοίς σταθερές ή καταγράφουν ελαφρά άνοδο. 

Η απόδοση του γερμανικού διετούς ομολόγου μόλις χθες σκαρφάλωσε σε υψηλά ενός έτους, ενώ εκείνου του δεκαετούς την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο. Ωστόσο οι διαθέσεις των επενδυτών και οι τάσεις στην αγορά κρατικού χρέους αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Η διάψευση των προσδοκιών που είχαν προς στιγμήν γεννηθεί για ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις του Brexit, η υποβάθμιση των προβλέψεων του ΟΟΣΑ για τις μεγάλες οικονομίες του ευρώ και η ανησυχία για το εάν η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει καθιστούν και πάλι τους επενδυτές επιφυλακτικούς απέναντι στο ρίσκο. 

Η απόδοση του Bund δεκαετούς διάρκειας υποχωρεί έτσι στο 0,13% και του διετούς στο - 0,51%.Την ίδια ώρα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς διαμορφώνεται στο 3,73% με άνοδο δύο μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού παραμένει σταθερή στο 2,70% και του ισπανικού υποχωρεί οριακά στο 1,14%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα