Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου

Καθώς εικάζεται ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια από τη Fed
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 08:11

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το ευρώ έναντι το δολαρίου των ΗΠΑ για δεύτερη ημέρα, καθώς εικάζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές περισσότερο φέτος, υπερβαίνοντας την Federal Reserve και περιορίζοντας το κενό των επιτοκίων της με τις ΗΠΑ.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, με το οποίο συναλλάσσονται οι 12 χώρες-μέλη της Ε.Ε., ενδέχεται να διευρύνει τη φετινή άνοδο, του 1,8%, μετά τις εκθέσεις, οι οποίες έδειξαν αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε πέντε χρόνια. Το ευρώ, υποχώρησε περίπου 13% πέρυσι, καθώς η Fed αύξησε οκτώ φορές τα βασικά επιτόκια δανεισμού και η ΕΚΤ, μία.

Το ευρώ αναρριχήθηκε στο 1,2059 δολ. στις 12:58 μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2024 δολ., που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Αγοράστηκε στα 141,97 γιέν, από 141,66 γιέν, μια άνοδος 1,8% φέτος. Το ευρώ, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, προβλέπεται να σημειώσει φέτος άνοδο στο 1,30 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ στις 28 Μαρτίου, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε απροσδόκητη αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, φθάνοντας στα 105,4 αυτόν τον μήνα, από 103,4 που ήταν τον Φεβρουάριο και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1991. ¶λλη έκθεση, έδειξε επίσης άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία και στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Τα επιτόκια της ΕΚΤ, αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια τον Δεκέμβριο, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού στις 2 Μαρτίου, στο 2,5%. Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων διετούς διάρκειας, αυξήθηκαν χθες 3,29%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα