Η Κίνα μειώνει φόρους, αυξάνει πιστώσεις, αντιμέτωπη με «σκληρή μάχη»

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 10:15
UPD:20:19
REUTERS/Aly Song

Με μεγάλες φοροελαφρύνσεις, δαπάνες σε υποδομές και αφήνοντας τις τράπεζες να ανοίξουν και πάλι τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης σχεδιάζει η Κίνα να αντιμετωπίσει τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων τριάντα ετών. 

«Πρέπει να ειμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για σκληρή μάχη» τόνισε ο Λι ενώπιον 3.000 στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Οι δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε δεν πρέπει να υποτιμηθούν και η εμπιστοσύνη μας δεν πρέπει να πληγεί» πρόσθεσε. 

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους νέους στόχους της κυβέρνησης για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 6% με 6,5% φέτος, δηλαδή χαμηλότερους σε σχέση με εκείνους του 2018 (6,6%), που ήταν ήδη οι βραδύτεροι από το 1990. Τόνισε δε πως είναι απαραίτητα τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, καθώς το «περιβάλλον ανάπτυξης που αντιμετωπίζει φέτος η χώρα είναι πιο σύνθετο και γεμάτο προκλήσεις», όπως προειδοποίησε. 

Στο πλαίσιο αυτό το Πεκίνο σχεδιάζει φοροελαφρύνσεις και άλλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 2 τρισ. γιουάν (298,31 δισ. δολ.), γεγονός που θα αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,8% του ΑΕΠ. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι προειδοποιήσεις Κετσιάνγκ έρχονται παρά το γεγονός ότι η χώρα φαίνεται να είναι κοντά σε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα