Επίσκεψη Φώλια στις ΗΠΑ για την προσέλκυση επενδύσεων

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 16:19

Επίσκεψη στις ΗΠΑ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην ελληνική αγορά και την ανάπτυξη κοινών επενδυτικών προγραμμάτων μεταξύ μικρομεσαίων αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, πραγματοποιεί ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον για τους στόχους και τα αποτελέσματα της επίσκεψής του, ο κ. Φώλιας δήλωσε πως βρήκε τους αμερικανούς συνομιλητές του καλά ενημερωμένους για την πορεία και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, την οποία αξιολόγησαν θετικά.

Διαπίστωσε επίσης ότι εκτιμάται η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στα Βαλκάνια, όπου έχουν επενδυθεί 10 δισ. ευρώ,, καθώς και η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού και επενδυτικού κόμβου στη ΝΑ Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνει και τη Μέση Ανατολή και τις Παρευξείνιες χώρες.

Ο υφυπουργός Οικονομίας ανέπτυξε επίσης τις νέες ευκαιρίες που παρέχουν ο νέος επενδυτικός και φορολογικός νόμος, καθώς και ο νόμος για τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

\Τέλος, αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει η εφαρμογή και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών σε μια ανταγωνιστικότερη ελληνική οικονομία, όσο και στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα