Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 16:19

Επίσκεψη Φώλια στις ΗΠΑ για την προσέλκυση επενδύσεων

Επίσκεψη στις ΗΠΑ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην ελληνική αγορά και την ανάπτυξη κοινών επενδυτικών προγραμμάτων μεταξύ μικρομεσαίων αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, πραγματοποιεί ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον για τους στόχους και τα αποτελέσματα της επίσκεψής του, ο κ. Φώλιας δήλωσε πως βρήκε τους αμερικανούς συνομιλητές του καλά ενημερωμένους για την πορεία και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, την οποία αξιολόγησαν θετικά.

Διαπίστωσε επίσης ότι εκτιμάται η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στα Βαλκάνια, όπου έχουν επενδυθεί 10 δισ. ευρώ,, καθώς και η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού και επενδυτικού κόμβου στη ΝΑ Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνει και τη Μέση Ανατολή και τις Παρευξείνιες χώρες.

Ο υφυπουργός Οικονομίας ανέπτυξε επίσης τις νέες ευκαιρίες που παρέχουν ο νέος επενδυτικός και φορολογικός νόμος, καθώς και ο νόμος για τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

\Τέλος, αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει η εφαρμογή και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών σε μια ανταγωνιστικότερη ελληνική οικονομία, όσο και στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση.

Πηγή ΑΠΕ