Προγράμματα κατάρτισης τεχνιτών καυστήρων σε θέματα φυσικού αερίου

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 17:07

Η κατάρτιση, επιμόρφωση και μεταφορά τεχνογνωσίας σε αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους των κλάδων θερμοϋδραυλικών και τεχνιτών καυστήρων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την πιστοποίηση μέσω εξετάσεων και την επέκταση των επαγγελματικών τους αδειών για τα αέρια καύσιμα, προωθήθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου «Κατάρτιση και Μεταφορά Τεχνογνωσίας σε Θερμοϋδραυλικούς και Τεχνίτες Καυστήρων σε Αέρια Καύσιμα (Φυσικό Αέριο)» ανατέθηκε στο ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.

Συνολικά προβλέπεται να καταρτισθούν πανελλαδικά 2.600 θερμοϋδραυλικοί και 220 τεχνίτες καυστήρων. Η διάρκεια κάθε προγράμματος θερμοϋδραυλικών είναι 50 ώρες και κάθε προγράμματος κατάρτισης τεχνιτών καυστήρων 150 ώρες. Ακόμα έχει σχεδιαστεί η υλοποίηση 130 προγραμμάτων κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα για θερμοϋδραυλικούς και 11 προγραμμάτων κατάρτισης για τεχνίτες καυστήρων.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και 25% από εθνικούς πόρους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) 2000-2006.

Το ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία του ΕΟΜΜΕΧ και ένας Πολυτεχνολογικός - Πολυκλαδικός και Εκπαιδευτικός Οργανισμός (οργανισμός του ευρύτερου δημόσιου τομέα) με έδρα την Αθήνα και υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα