Συνάντηση Σιούφα με τον βοηθό υφυπ. Εξωτερικών ΗΠΑ

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 10:50
UPD:13:50

Με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Matthew Bryza, αρμόδιο για θέματα ενέργειας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από τον Επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Thomas Countryman και τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας Clark Price.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανάστασιος Νεράντζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου και η διπλωματικός σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης Τερέζα Αγγελάτου, ο κ. Σιούφας ενημέρωσε τον κ. Bryza για την εθνική ενεργειακή πολιτική και τη διεθνή δραστηριότητα της χώρας στον τομέα της ενέργειας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέπτυξε στον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών τα θέματα της λειτουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας, των αγωγών φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και Ελλάδος και Ιταλίας, του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης καθώς και τη θέση της χώρας μας για την Ενεργειακή Πολιτική για την Ευρώπη και την Πράσινη Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ασφαλή, ανταγωνιστική και βιώσιμη ενέργεια για την Ευρώπη.

Ο κ. Bryza θα παρακολουθήσει, ως παρατηρητής, τις εργασίες της συνάντησης των Υπουργών Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την 1η Απριλίου 2006 στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Διαδικασίας Συνεργασίας των χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα