Χ.Α.: Τραπεζικό άλμα 7% με το βλέμμα στη... δόση

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 13:18
UPD:13:19
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών κινείται σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χάρη σε ένα δυναμικό ράλι των τραπεζών. Οι επενδυτές επικροτούν, όπως φαίνεται, τον συμβιβασμό για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και έχουν λάβει το σήμα του Πιέρ Μοσκοβισί ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την κυβέρνηση να κλείσει τα προαπαιτούμενα και να αποσπάσει στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου το «πράσινο φως» για τη δόση του 1 δισ. ευρώ. 

Οι ταύροι δίνουν δυναμικά το «παρών» οδηγώντας τον τραπεζικό δείκτη σε άλμα 7% και τον Γενικό Δείκτη με άνοδο 1,6% στις 706 μονάδες στις 13:14 μμ. Η αξία των συναλλαγών έχει ήδη υπερβεί τα 41 εκατ. ευρώ, γεγονός που μαρτυρά το εξαιρετικά έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Πέραν των τραπεζών, ο συγγενικός κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύεται επίσης 2,5%, ενώ και εκείνος της ακίνητης περιουσίας εξασφαλίζει κέρδη της τάξης του 3,5%. Στους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης και οι πρώτες ύλες, με τον δείκτη τους να ενισχύεται περίπου 2%. 

O Eυρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα τον Μάρτιο στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ νωρίτερα σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ είχε επισημάνει πως με την τήρηση των δεσμεύσεων και την εξασφάλιση της δόσης, η Αθήνα θα στείλει το σωστό μήνυμα στις αγορές. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί περίπου 15% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αποκλιμακωθεί αισθητά, με εκείνη του 10ετους να κινείται σε ναδίρ ενός έτους. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα