Χ.Α.: Πάνω από τις 700 μονάδες με τραπεζικό ράλι

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 11:43
UPD:11:44
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με το βλέμμα στον συμβιβασμό κυβέρνησης- τραπεζών για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και στο σήμα, που έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί πως υπάρχει ακόμη χρόνος να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις και να εκταμιευθεί η δόση τον Μάρτιο, το χρηματιστήριο σπάει το φράγμα των 700 μονάδων. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης είναι οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να κάνει προς στιγμήν άλμα έως και 4% και στις 11:35 ώρα Ελλάδος να παρουσιάζει κέρδη της τάξης του 3,5%. 

Τα τραπεζικά χαμόγελα οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 0,9% στις 701,32 μονάδες, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει ήδη τα 15 εκατ. ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί σχεδόν 15%, εν μέσω προσδοκιών ότι η χώρα δεν θα παγιδευθεί σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο υψηλών τόνων και αδράνειας στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα προχωρήσει με ταχύτερο βηματισμό τόσο στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων, όπως αυτά των τραπεζών, όσο και προς τις κάλπες. 

Εάν τελικά η Αθήνα «τρέξει» και καλύψει τα κενά, που επεσήμανε η Κομισιόν στην χθεσινή έκθεσή της, ενδεχόμενο πράσινο φως από το Eurogroup για εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ράλι των μετοχών, αλλά και να αποκλιμακώσει αισθητά το κόστος δανεισμού της χώρας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα