Διευκρινήσεις για τους τίτλους των οριστικών δικαιωμάτων με νέα ΚΑΠ

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 20:43

Μετά την ολοκλήρωση της εκτύπωσης των τίτλων των οριστικών δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης με βάση τα οποία θα γίνει η πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκιαδάς δίνει διευκρινήσεις για τον τρόπο σύνταξης των τίτλων.

Ο κ. Σκιαδάς σημειώνει περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι εντοπίζουν μη ικανοποίηση του υποβληθέντος αιτήματος αναθεώρησης, οφείλονται κατά κύριο λόγο σε λανθασμένες καταχωρήσεις ή επιλογές κατηγορίας αιτήματος αναθεώρησης και έχει προβλεφθεί να αντιμετωπισθούν κατά τη διαδικασία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων με την υποβολή της αίτησης - δήλωσης της ενιαίας ενίσχυσης καθώς στους υπολογισμούς ελήφθησαν υπόψη μεταβιβάσεις εκμεταλλεύσεων, πριμοδοτήσεων ζώων κλπ.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης στην υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης από τον ενδιαφερόμενο. Οι διορθώσεις αφορούν:

- Σταθερά στοιχεία (Α.Φ.Μ., κοινότητα, διεύθυνση κατοικίας κλπ) τα οποία από μη ορθή καταχώρηση δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευθούν

- Μεταβιβάσεις μέρους ή του συνόλου της εκμετάλλευσης οι οποίες οφείλονται σε εκ παραδρομής καταχωρήσεις κατά την υποβολή της αίτησης αναθεώρησης ποσοστού εκμετάλλευσης αντί του ορθού αγοραπωλησία αριθμού ζώων

- Μεταβιβάσεις που δεν ικανοποιήθηκαν λόγω μη καταχώρησης ή λανθασμένης καταχώρησης του ποσοστού μεταβίβασης

- Λανθασμένες καταχωρήσεις εκτάσεων, αριθμού ζώων ή ποσών που δεν κατέστη δυνατόν να διορθωθούν

- Διάδοχοι πρόωρα συνταξιοδοτηθέντων οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να εντοπισθούν στο αρχείο πρόωρης συνταξιοδότησης της Α.Τ.Ε., με αποτέλεσμα να μην τους έχουν υπολογισθεί δικαιώματα

Σημειώνεται ότι στους διάδοχους πρόωρα συνταξιοδοτηθέντων δικαιούχων μεταβιβάστηκαν όλα τα δικαιώματα, αφού με βάση το καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ο διάδοχος λαμβάνει όλη την εκμετάλλευση και ο πρόωρα συνταξιοδοτηθείς καθώς και η σύζυγος του δεν μπορούν να λάβουν καμία ενίσχυση. Γι’ αυτό το λόγο με βάση το αρχείο της Α.Τ.Ε. έγιναν μεταβιβάσεις στο διάδοχο και των δικαιωμάτων των συζύγων.

Αιτήματα για ομαδική αντιμετώπιση περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή εκτάκτων περιστάσεων δεν ήταν δυνατόν να εξετασθούν αφού τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης υπολογίζονται ατομικά για κάθε μεμονωμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα