ΟΑ: Κόντρα διοίκησης - αεροφροντιστών με θύματα τους επιβάτες

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 21:16

Τις διαταραγμένες σχέσεις της διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών (ΕΙΣΦ) πλήρωσαν οι επιβάτες του που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ενώ η πτήση ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12:20 το μεσημέρι, η ΕΙΣΦ, σύμφωνα με τη διοίκηση, έκανε αυστηρή τήρηση του κανονισμού, με αποτέλεσμα να μη βρεθεί προσωπικό για να εξυπηρετήσει την πτήση και μέχρι αργά το απόγευμα οι επιβάτες να μην γνωρίζουν αν τελικά θα εκτελεστεί η πτήση.

Για τον ίδιο λόγο, το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 182 Ντίσελντοφ-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και οι επιβάτες που προορίζονταν για εκεί προωθούνται με άλλες πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η ΕΙΣΦ δεν έχει προσέλθει ακόμη σε διάλογο για τη συλλογική σύμβαση, ενώ παράλληλα προσπάθησε να αναδειχθεί σε επιχειρησιακό Σωματείο, με στόχο να αντιπροσωπεύσει όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία, κάτι για το οποίο αντέδρασε έντονα η Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ).

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε το εαρινό πρόγραμμα των πτήσεών της, το οποίο περιλαμβάνει δύο εναλλακτικά σενάρια. Το πρώτο αφορά κανονικά την εκτέλεση του προγράμματος και το δεύτερο περιλαμβάνει το διάστημα μέχρι τις 14 Απριλίου -προθεσμία για την υπογραφή της Νέας Σύμβασης Εργασίας- με την ισχύουσα σύμβαση των εργαζομένων, και μετά τις 14 Απριλίου με εφαρμογή του Εργατικού Δικαίου, εφόσον δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση.

Η ΕΙΣΦ επιρρίπτει στη διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών την ευθύνη για τη μη υπογραφή της σύμβασης και κάνει λόγο εργασιακό μεσαίωνα, προειδοποιώντας για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα