Στη μείωση του προσωπικού της Alcatel θα προχωρήσει η Russo

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 08:12

ΤΑΧΥΤΑΤΑ θα κινηθεί στο θέμα της περικοπής των θέσεων εργασίας, η Patricia Russo, που μείωσε το προσωπικό κατά 30.000 ανθρώπους στην Lucent Technologies Inc., όταν θα αναλάβει την ηγεσία της Alcatel SA, μετά την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας, ύψους 13,4 δισ. δολ., από τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού των ΗΠΑ.

Στη μείωση του προσωπικού, όπως έκανε και στη Lucent, θα προχωρήσει η Patricia Russo, μετά την αγορά της γαλλικής Alcatel.

Σύμφωνα με τη Russo, που θα γίνει CEO, σκοπός της είναι η εξοικονόμηση 1,7 δισ. δολ. μετά από τρία χρόνια, στη διευρυμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η Russo σχεδιάζει να μειώσει 10% του συνδυασμένου προσωπικού ή 8.800 θέσεις εργασίας, μετά τη μείωση του προσωπικού της Lucent, κατά 50%.

Η εμπειρία αλλαγής της πολιτικής, ενδέχεται να τη βοηθήσει να αυξήσει τα κέρδη στη νέα εταιρεία, η οποία διαθέτει πλειάδα προϊόντων, σύμφωνα με στελέχη.

Σημειώνεται ότι η ίδια έκλεισε γραφεία και εργοστάσια της Lucent, σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Η εταιρεία, πραγματοποίησε καθαρά κέρδη 38 δολ. ανά 1.000 εργαζομένους τη χρονιά που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2005, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg και η Alcatel εισέπραξε 5 ευρώ το 2004, ανά 1.000 εργαζομένους.

Οι επενδυτές της Lucent θα εισπράξει 0,1952 αμερικανικές μετοχές της Alcatel για κάθε μία μετοχή της Lucent, σύμφωνα με χεθσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο θα έχει 14 μέλη, επτά από κάθε εταιρεία. Το όνομα της νέας εταιρείας, δεν έχει αποφασιστεί. Οι μέτοχοι της Alcatel θα κατέχουν το 60% της διευρυμένης εταιρείας και οι μέτοχοι της Lucent το υπόλοιπο.

Οι μετοχές της Lucent, σημείωσαν άνοδο 15% φέτος. Υποχώρησαν 4 σεντς, φθάνοντας στα 3,05 δολ. η μία, στις 31 Μαρτίου, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE). Οι μετοχές της Alcatel, την ίδια ημέρα, υποχώρησαν 1,5%, φθάνοντας στα 12,77 ευρώ η μία στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα