Ένταση έξω από γραφεία της ΒΦΛ στην Αθήνα

Αλέκος Αλαβάνος: Η ΒΦΛ δεν θα κλείσει
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 16:38

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), στη λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα, πραγματοποιούν περίπου 350 εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι μετέβησαν στην Αθήνα, καθώς εκπρόσωποί τους, τόσο από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, όσο και από το εργοστάσιο της Καβάλας, θα λάβουν μέρος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, το οποίο θα αποφασίσει για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στους εργαζομένους, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, υπογράμμισε πως η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν θα κλείσει. «Δεν θα δεχτεί κανείς να κλείσει. Δεν είναι μόνο θέμα δικό σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Κι όχι μόνο θα μείνει ανοιχτή, και πρέπει να μείνει ανοιχτή, αλλά δεν θα απολύσει εργαζόμενους. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με ένα μέρος του προσωπικού, ώστε προσχηματικά να απαλλαγεί από τον μεγάλο όγκο των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

Όπως επισήμανε, «είναι απαράδεκτο το να κλείνει ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, που είναι η πόλη του "βιομηχανικού νεκροταφείου". ‘Ένα εργοστάσιο το οποίο είναι κερδοφόρο, ένα εργοστάσιο το οποίο ανήκει στη διαχείριση των τραπεζών, οι οποίες έχουν εξοργιστικά κέρδη. Και σ΄ αυτές τις τράπεζες την πλειοψηφία να την έχουν τράπεζες οι οποίες είναι κάτω από το δημόσιο έλεγχο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε μάθημα για όλους τους εργαζόμενους, την αποφασισιστικότητα που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ.

Εν τω μεταξύ, ένταση προκλήθηκε μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΒΦΛ και των εργαζομένων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι έκλεισαν για περίπου τριάντα πέντε λεπτά τη λεωφόρο Συγγρού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα